Pispalan Sottiisissa Karjalat lyövät kättä

Uudistuneessa Pispalan Sottiisissa nähdään yhtenä Riemua! -teoksen numerona etelä- ja pohjoiskarjalaisilta tanssiryhmiltä tilattu teos, jossa kansantanssiguru Viola Malmin tallentama ja välittämä perinne elää raikkaana. Näyttävässä kokonaisuudessa on mukana lähes 100 esiintyjää, tanssijoiden kanssa lavalla nähdään joensuulainen Rälläkkä -yhtye.

Pispalan Sottiisi uudisti perinteikkäät yhteisohjelmat. Ensinnäkin kokonaisuuden esittäminen siirrettiin festivaalin paraatipaikalle lauantai-iltaan ja tuotiin sisätiloihin, jolloin mahdollistuu aivan toisella tapaa lavatekniikan hyödyntäminen, eikä esitystä haittaa Suomen suvi kaikkine säätilan vaihteluineen. Yhteisohjelmia tekemässä on tuttuun tapaan näyttävä kaarti alan ammattilaisia ja kaikki heidän tuottamansa materiaali on kaikkien saatavilla osoitteessa www.tanssinriemu.fi. Tanssijat pääsevät esiintymään ensimmäistä kertaa satahenkisen bändin säestämänä, kun Orivesi Allstars kajauttaa mahtinsa ilmoille. Meitä koskettanut uudistus on myös se, että kaikille avoimien ohjelmien lisäksi Pispalan Sottiisi tilasi neljä alueellista numeroa, joista yhtä on valmistettu vuoden aikana Etelä- ja Pohjois-Karjalan yhteistyönä.

KARJALA – VIOLA MALMI -ohjelma sisältää tanssit Raali-aali, Lyhde-kisa, Tsuppa, Katrilli Kiestingistä ja Maanitus. Ohjelman sommittelusta vastaavat Henna Liiri ja Tuija-Liisa Leino. Esiintymässä on joensuulaisen Nuorisoseura Motoran, lappeenrantalaisen Nuorisoseura Rajan Nuorten ja joutsenolaisen Nuorisoseura Harmonikan tanssijoita. Ohjelman säestyksestä vastaa Rälläkkä -yhtye johtajanaan Marko Kotilainen.

RIEMUA! – HYPPYÄ JA HYPETYSTÄ 150-VUOTTA! -PÄÄJUHLA
Lauantaina 11.6.2016 klo 19.00-21.30
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
1000 tanssijaa, 100 soittajaa, 10 näyttelijää. Tanssijoiden muusikoiden ja näyttelijöiden yhdessä rakentama hulvattoman hauska show. Ennennäkemätöntä ilottelua Suomen kansan tanssiperinteestä.
Liput 15/7 €, perhelippu 35 € tai Riemua!-passi. K-plussa-kortilla 12/5/25 €.
Lipulla pääsee myös illan muihin tilaisuuksiin.
Liput: http://puoti.nuorisoseurat.fi/fi/

Pispalan Sottiisi Tampereella 9.-12.6.2016, tervetuloa mukaan tanssin riemuun!
www.sottiisi.net

juliste-piso16-A3-netti