Pispalan Sottiisi 13.-17.6.2018 Tampereella

Kansainvälisessä kansantanssin ja kansanmusiikin suurtapahtumassa Pispalan Sottiisissa tanssitaan ja tanssitetaan taas kesällä. Tapahtuma tarjoaa alan harrastajille, ammattilaisille ja suurelle yleisölle konsertteja, kohtaamisia ja tanssin riemua. Kesäinen viikko tuo tullessaan folkloren ilotulitusta; vauhdikkaita tansseja, mukaansatempaavia rytmejä, eksoottisia soittimia, upeita kansallispukuja ja nuorta energiaa.

Pispalan Sottiisiin saapuu mm. palkituista tanssijoista ja muusikoista koostuva Clog America Yhdysvalloista. Folkin suurlähettilääksi tituleerattu taidokas ja hyväntuulen kokoonpano jakaa maansa elävää kulttuuriperintöä. Ryhmän toiveena on edistää rodullisten ja etnisten ryhmien välistä ystävyyttä ja ymmärrystä tanssin ja musiikin avulla. Muita kansainvälisiä vieraita saapuu Venäjältä, Virosta ja Unkarista.

Sottiisiviikko huipentuu lauantaina yli 1000 esiintyjän ”Työ ja ilonpito” -suurteokseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla. Teoksen taiteellisena lähtökohtana on sovinnon teema, ja siinä tanssi ja musiikki kietoutuvat historian pyörteisiin luoden siltaa 100 vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille. Musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. 

Pispalan Sottiisin konserttiliput ovat myynnissä Nuorisoseurojen Puodissa.
Ilo irti! – Pispalan Sottiisi 2018 päätösjuhlan su 17.6.2018 liput myydään Tampere-talossa.