Palkitsimme maakunnan nuorisoseuralaisia

Vuoden tunnustuksien saajat 2020 Pohjois-Karjalassa.

Honkalammen Nuorisoseura valittiin Vuoden Nuorisoseuraksi 2020, Tiina Turunen Kivilahden Nuorisoseurasta Vuoden Nuorisoseuralaiseksi 2020, Nuorisoseura Motoran nuoret ohjaajat Vuoden ohjaajaksi ja lisäksi myönnettiin Vuoden Kunniamaininta – Nuorisoseurojen kultainen nuotti Marko Kotilaiselle.

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala onnittelee
lämpimästi kaikkia palkittuja!

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala valitsee vuosittain vuoden nuorisoseuran, vuoden nuorisoseuralaisen sekä vuoden ohjaajan maakunnan toimijoista. Valinnoilla halutaan tuoda esille paikallisissa nuorisoseuroissa tehtävää toimintaa eri puolilla maakuntaa, nostaa esiin onnistumisia ja kiittää vapaaehtoistoimijoita. Esityksiä palkintojen saajiksi on voinut julkisessa haussa tehdä vapaasti. Palkintoraadissa olivat tänä vuonna alueen valtuutetut sekä työntekijät. Tunnustukset julkaistiin tänä vuonna Facebook Live -tilaisuudessa. Tänä vuonna palkintoraati halusi jakaa myös yhden kunniamaininnan.

Vuoden Nuorisoseura 2020

Honkalammen Nuorisoseura, Liperi 

Honkalammen Nuorisoseura on vuonna 1985 perustettu aktiivinen ja monipuolinen toimija. Nuorisoseurassa harrastetaan kansantanssia, perinneurheilua sekä järjestetään erilaisia kursseja, retkiä ja tapahtumia. Nuorisoseura on aktiivisesti mukana myös yhteisissä tempauksissa niin alueellisesti kuin oman kunnankin alueella ja lähdetäänpä kansantanssiryhmän kanssa myös valtakunnallisiin ja kansainvälisiin tanssitapahtumiin. Honkalammen Nuorisoseuran kaikki toiminta on yhdessä tekemisen riemua!  

Vuoden Nuorisoseuralainen 2020

Tiina Turunen, Kivilahden Nuorisoseura, Ilomantsi 

Tiina Turuselle nuorisoseuralla on ollut suuri merkitys hänen lapsuudessaan ja nuoruudessaan. Hän haluaa näitä kokemuksia ja mahdollisuuksia tarjota myös tämän päivän lapsille. Kivilahti on pieni kylä Ilomantsissa, jossa väkimäärä kolminkertaistuu kesäasukkaiden myötä. Kivilahden nuorisoseurantalo on kuitenkin merkittävä kokoontumispaikka. Turunen on saanut seuran aktivoitumaan ja johtaa toimintaa yhteistyön ajatuksella. Hän on saanut innostettua kyläläisiä mukaan toteuttamaan toimintaa yhdessä. 

Vuoden Ohjaaja 2020 

Nuoret ohjaajat, Nuorisoseura Motora, Joensuu 

Nuorisoseura Motoran nuoret ohjaajat ovat Motoran hengen luojia! He ovat nuorempien esikuvia ja innoittajia. On upeaa seurata, kuinka suurella sydämellä, heittäytyen ja omaa aikaa säästämättä he ohjaavat ryhmiään.  Myös yleisö nauttii, kun ohjaajat esiintyvät pienten tanssijoiden kanssa. Uusia ohjaajia on helppo kouluttaa, kun nuoremmat pyrkivät innokkaasti pääsemään Motoran nuorten ohjaajien jaloon joukkoon.  Jännityksellä seuraamme heidän kasvuaan Motoran riveissä. Heistä kuulemme vielä tulevaisuuden Nuorisoseuratoiminnassa! 

Vuoden Kunniamaininta 2020 – Nuorisoseurojen kultainen nuotti 

Marko Kotilainen, Nuorisoseura Motora, Joensuu 

Nuorisoseura Motoran pitkäaikainen Rälläkkä -kansanmusiikkiyhtyeen johtaja Marko Kotilainen hoitaa tehtäväänsä suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Marko tekee valtavan määrän vapaaehtoistunteja  bändin parissa. Yksi syy, miksi Motoran ryhmien esitykset vievät yleisön mennessään, on Rälläkän tarttuva, omaleimainen ja mukaansatempaava musiikki.  

Lisätietoja
toiminnanjohtaja Henna Liiri-Turunen
p. 044 207 3072 / henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi

Aiempien vuosien palkitut maakunnasta löydät täältä >>
Valtakunnallisten tunnustuksien saajista tiedot löydät puolestaan täältä >>

Mediaa varten voimme luovuttaa palkittujen yhteystietoja.