Palkitsimme ansioituneita nuorisoseuralaisia

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala palkitsi maakunnan ansioituneita nuorisoseuralaisia. Tilaisuudessa jaettiin Pohjois-Karjalan vuoden nuorisoseuran, vuoden nuorisoseuralaisen ja vuoden ohjaajan tunnustukset.

Vuoden nuorisoseura 2018
Koveron Nuorisoseura, Joensuu

Koveron Nuorisoseura juhli tänä vuonna 120-vuotista taivaltaan. Taidolla järjestetty kyläjuhla juhlisti samalla Pohjois-Karjalan ensimmäistä maakuntapäivää. Nuorisoseura toteutti lapsille suunnattua kesäkerhoa, joka sai suuren suosion. Nuorisoseurassa on järjestetty myös kurssitoimintaa, avantouintia ja pidetty huolta nuorisoseurantalosta. Seura osallistuu aktiivisesti myös yhteiseen kehittämiseen.

Vuoden nuorisoseuralainen 2018
Sakari Päivinen, Lehmon Nuorisoseura, Kontiolahti

Sakari on ollut jo nuoresta iästään huolimatta pitkään aktiivisesti mukana sekä oman nuorisoseuransa että maakunnallisessa nuorisoseuratoiminnassa tuoden nuorekasta näkemystä ja osaamista toimintaan. Sakari on osallistunut nuorisoseuran viestinnän kehittämiseen, talon kunnossapitoon ja vuokraamiseen. Sakari oli aktiivinen vapaaehtoinen Joensuussa pidetyn valtakunnallisen Nuorisoseurakokouksen järjestelyissä.

Vuoden ohjaaja 2018
Juha Vornanen ja Oiva Lappalainen, Rasivaaran Nuorisoseura, Rääkkylä

Nämä kaksi ohjaajaa yhdessä ovat aloittaneet Rasivaaran Nuorisoseurassa erittäin suositut koko perheen peli-illat, joissa sään ja teeman mukaan ollaan välillä ulkona, välillä sisällä, pelataan erilaisia pelejä ja lajeja yhdessä. He saavat kyläläiset liikkumaan yhdessä! Toiminta toteuttaa nuorisoseurajärjestön arvoja hienolla tavalla.

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala valitsee vuosittain vuoden nuorisoseuran, vuoden nuorisoseuralaisen sekä vuoden ohjaajan maakunnan toimijoista. Valinnoilla halutaan tuoda esille paikallisissa nuorisoseuroissa tehtävää toimintaa eri puolilla maakuntaa, nostaa esiin onnistumisia ja kiittää vapaaehtoistoimijoita. Esityksiä palkintojen saajiksi on voinut julkisessa haussa tehdä vapaasti.

Lisätietoja
Henna Liiri
044 207 3072 / henna.liiri@nuorisoseurat.fi
www.nuorisoseurat.fi/pohjois-karjala
Seuraa meitä somessa @pk.nuorisoseurat

Nuorisoseurat on Suomen merkittävin kulttuurisen nuorisotyön toimija. Lähes 700 nuorisoseuraa ja 40 000 nuorisoseuralaista ympäri Suomea muodostavat ainutlaatuisen yhteisön. Tarjoamme kaikenikäisille laadukkaita harrastuksia, kuten tanssia, teatteria, musiikkia, sirkusta ja liikuntaa. Järjestämme myös niihin liittyviä tapahtumia ja koulutuksia. Nuorisoseuroissa jokaisella lapsella, nuorella ja aikuisella on mahdollisuus harrastaa kulttuuria, kasvaa aktiiviseksi yhteisön jäseneksi ja kokea tekemisen riemua! Nuorisoseurojen arvoja ovat osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus.