Osaava talkoolainen -koulutus – Kalenat 2019

Nuorten ohjattu talkootoiminta Kalenat 2019 tapahtumassa 6.-9.6.2019 Lappeenrannassa

Tavoitteena on opinnollistaa tehdyt työt ja tunnustaa osaaminen. Mukaan mahtuu 30 nuorta talkoolaista, kohderyhmä yli 16-vuotiaat toiminnasta kiinnostuneet.

Harrastustoiminnassa hankittua osaamista voi suoraan hyödyntää ammatillisissa opinnoissa, jos se tukee tutkinnon osan tai sen osa-alueiden osaamistavoitteita. Nuorisoseuratoiminnassa kartutettua osaamista voidaan tunnistaa esimerkiksi nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan perustutkintoon. Suomen Nuoriso-opistossa eli Paukkulassa opiskelijan osaamisen tunnistamisen käytännöt ovat vakiintuneet. 

Sisältö:

Osaava talkoolainen -koulutus, sisältäen perehdytyksen 5 tuntia sekä talkootöitä ja muita tehtäviä tapahtumassa yhteensä noin 12 – 24 tuntia. Lisäksi osallistujille tulee kotitehtävät (3 tuntia, oman osaamisen tunnistaminen, cv, työhakemus) ja oman osaamisen arviointi ja palaute (2 tuntia) yhteensä 22-34 tuntia

Osaava talkoolainen osaa tunnistaa vahvuutensa työntekijänä, taitaa asiakaspalvelun, on tutustunut työelämän pelisääntöihin. Valmiuksia harjoitellaan vapaaehtoisessa festivaalityössä stagemanagerin tehtävissä, rakentamis- ja purkutehtävissä, opastus ja viestintätehtävissä, työpajojen ohjauksessa, ilta- ja muussa ohjelmatoiminnoissa ruokailussa sekä yhdenvertaisuus-agentti toiminnassa

Talkoolaiset saavat osallistumispassin, jolla pääsee tapahtumaan tilaisuuksiin, ruokailut ja majoituksen sekä talkoolaisten t-paidan.  Lisäksi he saavat todistuksen, jota voi hyödyntää mahdollisesti tulevissa opinnoissa tai työtehtävissä.

Lisätietoja tapahtumasta www.kalenat.fi

Lisätietoa Osaava talkoolainen -koulutuksesta ja ilmoittautuminen Nuorisoseurojen tapahtumakalenterissa.