Opiskelijoiden mietteet harjoittelun päättyessä

Arina ohjaa lapsia Luova lava-kerhossa

Joulukuun uutiskirjeessä sekä viime vuoden Seuralaisessa esittelimme teille aluetoimistolla harjoittelua tehneet Kia Kastisen ja Arina Kyläkorven. Harjoittelu päättyi tammikuun lopussa - lue alta millaisin miettein Arina ja Kia olivat viimeisinä työpäivinä.

Kia sai kertoa omin sanoin harjoittelurupeamastaan ja näin hän kuvailee kolmen kuukauden aluetoimistoharjoitteluaan:

 "Nuorisoseuratoiminta on ollut osa elämääni jo lähes kolme vuotta, mutta viimeisen kolmen kuukauden aikana olen oppinut toiminnasta mielettömän määrän uutta ja ihmeellistä harjoitteluni myötä. Sain tilaisuuden syventää osaamistani ja tietämystäni nuorisoseuratoiminnasta, verkostoitua uusiin ihmisiin ja tahoihin, ottaa vastuuta uusilla osa-alueilla, sekä käyttää luovuuttani useiden eri työtehtävien parissa. Pääsin kurkistamaan syvemmälle kulisseihin ja suunnitteluprosessiin, sekä harjoittamaan kokonaisvaltaista toteutusprosessia aina ensi idean saamisesta toiminnan julkaisuun ja arviointiin saakka. Eniten mieleen painui Nuori Kulttuuri - ja Roots- toiminta, joiden parissa tulen jatkamaan työskentelyä tämän kevään opinnäytetyöni merkeissä!"

Arina taasen kertoo harjoittelustaan seuraavasti:

"Minusta oli ilo huomata, kuinka saapuessani Nuorisoseuran aluetoimistolle sain opiskelijana heti vastuutta ja ohjaajan tuen omille ideoille ja suunnitteluille. Nämä kolme kuukautta ovat opettaneet minulle markkinoinnin tärkeyden ja kasvattaneet itseluottamustani ohjaajana. Olen saanut osallistua erilaisiin koulutuksiin, jotka ovat tärkeitä pohjia tulevaisuuteen ja kasvattaneet minun ammattitaitoani paljon.

Mielestäni aluetoimisto tukee seuroja hyvin ja aktiivisesti. Erilaisia uusia tapahtumia suunnitellaan kokoajan lisää. Nuorisoseurojen kautta löysin Nuorten Kasvun ry:n, josta olen hyvin iloinen. Olen saanut tuoda avoimesti omia ideoitani ja ajatuksiani erilaisissa kokouksissa. Olen saanut osallistua Luova Lava-kerhon ohjaukseen, valokuvaamiseen ja suunnitteluun.

Koronarajoituksien takia siirryimme etätöihin. On ilo huomata, ettei opiskelija jää yksin tässäkään asiassa. Toimistolta on saatu tarvittavat välineet kotiin, ohjaajaan on aina yhteys jos tulee pulmia ja viikottaiset toimistopalaverit etäyhteyksillä pitävät ajan tasalla työtehtävistä.

Suosittelen lämpimästi suorittamaan työssäoppimisen Nuorisoseurojen aluetoimistolla, varsinkin jos haluaa kehittää yhteistyötaitoja, oppia uutta sosiaalisesta mediasta ja antaa oman panostuksensa toiminnan kehittämiseen. Kiitos!"

Aluetoimistona meillä on ollut ilo saada sekä Arina että Kia remmiin mukaan - asiat ovat hoituneet sovitusti ja harjoittelun hyöty on ollut molemminpuolinen. Tarjoamme harjoittelupaikkoja tilanteen mukaan, joten ole rohkeasti yhteydessä mikäli sellaista kaipaat!