Olimme mukana Uuden suomalaisuuden juhlassa

Nuorisoseurat oli mukana Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni ry:n järjestämässä Uuden suomalaisuuden juhlassa 12.5.2017. Juhlistimme monikulttuurista Suomea ja Pohjois-Karjalaa suomalaisuuden päivänä ihastuttavassa ympäristössä Kasvitieteellisessä puutarhassa Botaniassa.


Nuorisoseura 2.0 –hankkeen koordinaattori Katri oli ohjaamassa Nuorisoseurojen toiminnallista työpajaa, jossa heittäydyttiin luoviksi ja taiteellisiksi Luova Lava Lapsille –pelin tiimellyksessä. Pelissä noppaa heittämällä ja korttiin kurkkaamalla päästiin suorittamaan monenlaisia tehtäviä muun muassa hula-vanteen pyörityksestä alias-sanaselitykseen ja laulun luikauttelusta omien lempparitanssiliikkeiden esittämiseen. Huiveilla jongleeraus ja sarjakuvien piirtäminen osoittautuivat työpajassa vierailleiden lasten suosikeiksi pelin tehtävistä.


Lisäksi Nuorisoseurojen työpajassa pääsi osallistumaan halutessaan 1000 tarinaa -hankkeeseen, jossa kerätään Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi tarinoita Suomesta ja suomalaisuudesta. Tarinoita voi käydä ihastelemassa täällä.

Uuden suomalaisuuden juhlan tunnelmista voi käydä lukemassa ja katselemassa kuvia myös JoMoni ry:n 100 Unelmaa –hankkeen blogista.