Nuorisoseurojen 140-vuotisjuhlavuoden keskeinen teema on Nuorisoseurojen tunnettuuden lisääminen

Vuonna 2021 vietetään Nuorisoseurojen 140-vuotisjuhlavuotta. Nuorisoseurojen 140-vuotisjuhlavuoden työryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa Teams-alustalla kesäkuun puolivälissä. Ideointia juhlavuotta varten oli tehty aiemmin eri porukoissa, ja työryhmä saikin evästyksekseen aimo annoksen ideoita, suunnitelmia ja toiveita.    

Keskeinen tavoite juhlavuodessa on nuorisoseurojen valtakunnallisen tunnettuuden lisääminen. Se lisäisi työryhmän mukaan tunnettuutta myös paikallis-ja maakuntatasolla. Juhlavuosi tuleekin sisältämään helposti toteutettavia paikallistempauksia sekä valtakunnallisia, isompia kokonaisuuksia. Seurat voivat myös järjestää omia tapahtumiaan ympäri Suomea ja halutessaan kytkeä ne osaksi juhlavuotta.

Juhlavuodelle tehdään myös logo, joka on 140-vuotisversio olemassa olevasta logosta sekä muuta viestinnällistä materiaalia seurojen käyttöön. Julkaisemme nämä marras-joulukuussa 2020 ja ne otetaan käyttöön heti vuoden 2021 alussa.

Juhlavuosi starttaa Folklandia-risteilyllä ja vuoden muita päätapahtumia ovat muun muassa Kalenat Lappeenrannassa kesäkuussa sekä tietenkin Nuorisoseurakokous lokakuussa 2021. Muu juhlavuoden tapahtumakokonaisuus rakentuu kuluvan syksyn aikana.

Onko sinulla kenties loistavia ideoita juhlavuotta varten? Otamme niitä kernaasti vastaan, voit laittaa omasi sähköpostilla osoitteeseen info@nuorisoseurat.fi.

Juhannuksena 24.6.1881 Kauhavan Sippolan kylän Kalan torpalla perustettiin ensimmäinen nuorisoseura Kauhavan Nuorisoyhtiö.​
Perustamiskirjan allekirjoittivat Matti Sippola (32v, kaivertaja) sekä lyseolaiset Yrjö Näykki (21v), Kustaa Pernaa (18v), Juho Heikki Kala (17v) ja Kustaa Fräntilä (19v).​ Yhdistyksen tarkoitus on edistää kaikin tavoin nuorison sivistystä niinhyvin seuranäytelmillä, sanomalehdillä, kirjastolla, tanssihuveilla y.m. Ensimmäisen nuorisoseuran perustamisen mukaan on juhlittu nuorisoseurajärjestön historiaa.