Nuorisoseurat Pohjois-Karjala palkitsi ansioituneita toimijoita

vuodentunnustustensaajat

Pohjois-Karjalan Vuoden nuorisoseuraksi on valittu Lipinlahden Nuorisoseura Nurmeksesta, Vuoden ohjaajaksi Kia Kastinen Joensuusta ja Vuoden nuorisoseuralaiseksi Minna Murtonen Nurmeksesta. Lisäksi Nuorisoseurat Pohjois-Karjala myönsi Vuoden kunniamaininnan Leena Eskeliselle ja Peter Laursenille. Palkinnot jaettiin torstaina maakunnan nuorisoseuralaisten pikkujouluissa Joensuussa.

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala on jakanut vuoden 2019 tunnustukset ansiokkaasta nuorisoseuratoiminnasta maakunnassa. ”Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on kiittää arvokkaasta vapaaehtoistyöstä nuorisoseuroissa ja nostaa esiin onnistumisia maakunnan nuorisoseurakentältä. Maakunnassa palkinnon arvoisia toimijoita riittää ja joka vuosi raadilla on vaikea valinta tehtävänä.”, kertoo Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja Henna Liiri-Turunen

Pirteä 120-vuotias Lipinlahden Nuorisoseura kehittää edelleen toimintaansa

Lipinlahden Nuorisoseura on Nurmeksessa toimiva aktiivinen ja pirteä, tänä vuonna 120-vuotisjuhliaan viettävä seura, jonka jäsenmäärää on kasvatettu viime vuosina. Lipinlahden Nuorisoseura järjestää aktiivisesti monipuolista toimintaa kaiken ikäisille. Vuonna 2019 seura on järjestänyt muun muassa viidet tanssit, keväisen kahvikonsertin, naisten tapahtuman sekä koko perheen tapahtumia. Lipinlahden Nuorisoseura myös ylläpitää ja kunnostaa 80-vuotiasta seurantalo Tuohuspirttiä, jonka eteen tänäkin vuonna on tehty lukuisia talkootunteja. Lipinlahden Nuorisoseura kehittää toimintaansa jatkuvasti pitäen avoimet ovet kaikille.

”Tänä vuonna Tuohuspirttiin on rakennettu invaluiska, mikä mahdollistaa myös liikuntarajoitteisten osallistumisen toimintaan. Ensi vuoden toimintasuunnitelmassa onkin tarkoitus suunnata tapahtumia myös vanhuksille ja erityisryhmille. Seuramme on avoin sekä perinteiselle että uudelle toiminnalle ja kehitämme toimintaamme aktiivisesti monipuolisemmaksi.”, kertoo Lipinlahden Nuorisoseuran puheenjohtaja Merja Pihlatie.

Nurmeslainen Minna Murtonen on Salmenkylän Nuorisoseuran kantava voima

Vuoden nuorisoseuralaiseksi 2019 valittu Minna Murtonen on toiminut aktiivisesti Salmenkylän Nuorisoseurassa useissa eri tehtävissä jo vuosikymmenien ajan. Tällä hetkellä Minna Murtonen toimii Salmenkylän Nuorisoseuran sihteerinä ja rahastonhoitajana. Minna on aktiivisesti mukana ideoimassa ja järjestämässä erilaisia tapahtumia.

”Minna on tunnollinen seuran hyväksi tekijä, joka auttaa aina vuokraamalla tai antamalla tiloja tapahtumiin sekä leipoo niihin herkkuja.”, kuvailee Salmenkylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Paavo Haverinen.   

Vuoden ohjaaja Kia Kastinen innostaa muitakin ohjaamaan

Joensuulainen Kia Kastinen on innostunut ja innostava Luova lava –ohjaaja. Vuonna 2018 nuorisoseuratoimintaan mukaan tulleella Kialla on paljon ohjauskokemusta edetessään nopeasti apuohjaajasta vastuuohjaajaksi. Syksyn 2019 Kia on toiminut vapaaehtoisena Nuorten Kasvu ry:n kerhotoiminnan koordinaattorina kehittäen kerhotoimintaa Joensuussa ja lähialueilla. Kian oma visio on toimia uusien ohjaajien kouluttajana.

”Kia on positiivisella otteella työskentelevä nuori, joka tarttuu innokkaasti toimeen innostaen myös muita mukaan.”, kuvailee Nuorten Kasvu ry:n puheenjohtaja Pekka Parviainen.

Erityismaininta Kööpenhaminassa asuville aktiivitoimijoille

Vuonna 2019 Nuorisoseurat Pohjois-Karjala on myöntänyt erityisen kunniamaininnan Kööpenhaminassa asuville Leena Eskeliselle ja Peter Laursenille. Leena ja Peter ovat toimineet aktiivisesti Höljäkän Nuorisoseurassa ja Höljäkän kylän hyväksi jo yli 20 vuoden ajan. Kööpenhaminasta käsin Leena ja Peter hoitavat Höljäkän Nuorisoseuran ja myös muiden yhdistysten tiedotusta sekä ylläpitävät Höljäkän kylän kotisivuja. Kesäisin Leena ja Peter toimivat talkoolaisina Höljäkän kesäteatterissä ja ovat jo yli kymmenen vuoden ajan olleet aktiivisesti järjestämässä Höljäkän kesätoria.

”Leena ja Peter ”Höljäkän Nuorisoseuran Kööpenhaminan konttorista” ovat hieno esimerkki siitä, kuinka toimintaan voi osallistua tänä päivänä aktiivisesti, vaikkei paikkakunnalla enää virallisesti asuisikaan.”, hehkuttaa Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan toiminnanohjaaja Sirja Tanskanen.

POHJOIS-KARJALAN VUODEN TUNNUSTUKSET 2019 

Vuoden nuorisoseura 2019 Lipinlahden Nuorisoseura, Nurmes   

Vuoden ohjaaja 2019 Kia Kastinen, Nuorten Kasvu ry, Joensuu  

Vuoden nuorisoseuralainen 2016 Minna Murtonen, Salmenkylän Nuorisoseura, Nurmes

Vuoden kunniamaininta 2019 Leena Eskelinen ja Peter Laursen, Höljäkän Nuorisoseura, Nurmes  

Lisätiedot:

Sirja Tanskanen, vs. toiminnanohjaaja, Nuorisoseurat Pohjois-Karjala

050 342 2054 / sirja.tanskanen@nuorisoseurat.fi