Nuorisoseura 2.0 -hankkeen syksyn kuulumisia

Nuorisoseura 2.0 –hankkeen syksy on ollut vilkas ja touhua on riittänyt. Hanke toimii Pohjois-Karjalassa kehittäen monikulttuurisempaa nuorisoseuratoimintaa. Tässä hieman kuulumisia syksyltä ja katsausta vielä loppuvuoden toimintaan.

Lauantaina 7.10.2017 järjestettiin KNoppi Plus: Monikulttuurisuus harrastus- ja vapaaehtoistoiminnassa koulutus Joensuussa. Koulutuksessa oli paikan päällä läsnäolleiden lisäksi myös etäosallistujia verkkoyhteyden päässä. Kuulimme monikulttuurisuuden teemoihin liittyen mielenkiintoisia puheenvuoroja, jotka myös herättivät monipuolisesti keskustelua ja pohdintaa aiheesta. Koulutuksessa puhujina olivat Kirsi Vento-Saleem SPR:n monikulttuurisuustoiminnasta sekä Manar Ameli Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Kotiseutu kotoisaksi –hankkeesta.

Monikulttuurisuus vapaaehtoistoiminnassa – Manar Ameli

Kohtaamisia – Kirsi Vento-Saleem

 

 

 

 

 

Syksyn mittaan hankkeen toimesta on myös pidetty työpajoja sekä Luova Lava Lapsille –kerhoa. Työpajoissa olemme askarrelleet sadeputkisoittimia ja soitelleet niillä. Selkeästi mieluisinta on ollut oman soittimen koristelu juuri oman näköiseksi sekä herneiden ja riisin ropisuttaminen putken sisälle.

Sadeputkisoittimen koristelua

Sadeputkisoittimen askartelua

 

 

 

 

 

 

Luova Lava Lapsille -kerho

 

Luova Lava Lapsille –kerhossa olemme leikkineet ja pelailleet monipuolisesti kaikenlaista. Olemme tutustuneet toisiimme ja eri taiteen aloihin erilaisin luovin menetelmin. Tekemisen ohessa vuorovaikutuksen kautta olemme myös oppineet kerta kerralta paremmin ymmärtämään toisiamme ja keskustelemaan yhä enemmän suomen kielellä. Lapset ovat nopeita oppimaan!

 

Nuorisotyön tulevaisuusfoorumi

Näiden lisäksi projektikoordinaattori on osallistunut monenlaisiin tapahtumiin, koulutuksiin ja verkostoihin, joissa on ollut mahdollisuus esitellä nuorisoseurojen toimintaa, suunnitella tulevaisuutta, keskustella ja verkostoitua muiden toimijoiden kanssa sekä kehitellä ja oppia uusia menetelmiä, joita voisi hyödyntää myös meidän toiminta-alueellamme tehtävässä työssä.

 

Loppuvuodelle on vielä monenmoista tiedossa. Loppuvuoden aikana järjestetään vielä muutamia näytetunteja / työpajoja. Luova Lava Lapsille -kerhotoiminta jatkuu 11.12.2017 saakka. Lisäksi hanke on mukana ainakin seuraavissa tapahtumissa:

  • Osaamisfestarit ti 28.11.2017 Joensuun pääkirjastolla
  • Vapaaehtoisten päivän Pop Up kahvila ma 4.12.2017 klo 12-18
  • Aluetoimiston avoimet ovet uusissa toimitiloissa to 14.12.2017 klo 12-15

Lue lisää hankkeen ajankohtaisista asioista kotisivuiltamme.

Nuorisoseura 2.0 –hankkeelle on haettu jatkoavustusta vuodelle 2018. Avustuspäätökset ilmoitetaan joulukuussa.

Näiden kuulumisten myötä toivotan ihanaa alkutalvea, ja iloa ja valoa loppuvuoteen 2017! Toivottavasti nähdään ja kuullaan vielä monta kertaa mahdollisimman monen kanssa!

Terveisin
Katri Mäkisalo
Nuorisoseura 2.0 –hankkeen projektikoordinaattori