Nuorisoseura 2.0 –hanke järjestää Pop up –kerhoja monikulttuurisille lapsiryhmille

Nuorisoseura 2.0 –hanke järjestää Pop up Luova lava -kerhotoimintaa Noljakan koululla Joensuussa sekä Metkatalolla Lieksassa monikulttuurisille lapsiryhmille. Tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuus kokeilla taide- ja kulttuuriharrastusta uusissa ympäristöissä, mahdollistaa lapsille uusia kokemuksia ja elämyksiä sekä tutustuttaa nuorisoseuratoimintaan.

Pop up Luova lava –kerhossa lapset pääsevät tutustumaan matalalla kynnyksellä eri taiteen lajeihin mukavan tekemisen kautta. Kerhossa lapset saavat mm. askarrella, musisoida, tanssia, leikkiä, laulaa, piirtää ja harjoitella esiintymistaitojaan. Luova lava -toiminta perustuu lasten omaan luovuuteen ja osallisuuteen. Tärkeintä on hauskanpito ja tekemisen riemu!

 

”Noljakan Pop up –kerhossa ollaan mm. tutustuttu loruiluun, pyöritty kuin höyhenet tuulessa, uiskenneltu kuin merenelävät, pompittu kuin paukkuvat popcornit, väritelty kirjavia sukkia yhteiseen taideteokseen, askarreltu omat rytmisoittimet, keikuttu kuin pienet sokeripullat ja tartuttu toisiamme kädestä.”

 

Noljakan kerhoa toteutetaan yhteistyössä Noljakan koulun iltapäiväkerhotoiminnan kanssa ja kerho on suunnattu iltapäiväkerhon osallistujille. Kerho kokoontuu kaikkiaan viisi kertaa loka-marraskuun aikana.

Lieksan kerhoa toteutetaan yhteistyössä Lieksan somaliperheyhdistyksen Verneri-hankkeen kanssa Metkatalolla. Kerho kokoontuu kaikkiaan kolme kertaa loka-joulukuun aikana. Toiminta on suunnattu erityisesti 1.-3. –luokkalaisille lapsille ja on avointa kaikille.

Nuorisoseura 2.0 –hanke hyödyntää Pop up –kerhoista saatuja kokemuksia KNoppi –perusohjaajakoulutuksen monikulttuurisuus ja yhdenvertaisuus -teemaisen materiaalin tuottamiseen ja kehittämiseen sekä Nuorisoseurojen kerhotoiminnan palvelupolun mallintamiseen.