Nuori Kulttuuri –toiminnan Pohjois-Karjalan Sounds -katselmuksesta eteni kaksi ryhmää valtakunnalliseen katselmukseen

Joensuussa Ravintola Kerubissa 10.2.2018 pidetyssä Nuori Kulttuuri -toiminnan Sounds -katselmuksessa esiintyi yhteensä viisi ryhmää, joista raati valitsi kaksi esiintymään valtakunnalliseen Sounds -tapahtumaan.

Valtakunnallinen festivaali pidetään Mikkelissä 25.–27.5.2018. Valitut esiintyjäryhmät ovat seuraavat:

  • Reincarnation Kiteeltä, rytmimusiikki, 16-20-vuotiaat
  • Kanteleyhtye Polka Tohmajärveltä, kansamusiikki, 10-15-vuotiaat

Kunniamaininnan sai Stiilarit Kontiolahdelta.

Raatilaisina toimineet musiikkipedagogit (amk) Mammu Koskelo ja Joonas Kaselius perustelivat ryhmien valintaa sanoen,että katselmuksessa oli hyvä meininki ja raati sai nauttia iloisella mielellä kaikkien esityksistä. Kaikissa esityksissä oli perusasiat kohdallaan ja ohjelmistot olivat osuvasti valittuja.

Haastamme osallistujat ja ohjaavat opettajat vieläkin rohkeammin tuomaan omia biisejä ja omaa soundia esiin.Haluamme vielä kiittää järjestäjiä toimivista järjestelyistä ja kaikkia esiintyjiä hienoista esityksistä!

”Tapahtumasta jäi erittäin hyvät ja positiiviset fiilikset. Näimme hienoja esityksiä kauttaaltaan nuorilta. Usko pohjoiskarjalaista nuorisomusiikkia kohtaan vahvistui.”, kertoo tapahtuman tuottaja Juho Iso-Aho.

”On ollut mahtavaa olla mahdollistamassa paikallisille nuorille tällaista elämystä. Talkoolaisina on ollut yli 20 henkilöä. Ilmapiiri tapahtumassa on ollut kannustava ja innostava!”, kuvailee tapahtumasta vastaava Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja Henna Liiri.

”Tapahtuma oli hyvin järjestetty. Musatornityöpaja oli uutta musiikkiteknologiaa, josta nuoret ja ohjaajat olivat innoissaan.”, iloitsee Itä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Kirsi Kohonen.

”Joensuussa järjestetty katselmus oli vuoden ensimmäinen aluetapahtuma ja heti nähtiin, että aluetapahtuma toteuttaa Nuori Kulttuuri –toiminnan perusajatusta, jossa uudet ryhmät pääsevät esille. Tapahtumasta tulee maali harjoittelua varten ja saavat palautteen musiikin ammattilaisista koostuvalta raadilta. Musatornityöpaja toi hyvän lisän tapahtumaan. Nuori sai sitä kautta välineitä tuoda oman äänensä esille.”, kertoo Nuori Kulttuuri -toiminnan tuottaja Nazia Asif.

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin. Toiminta siirtyi kesällä 2017 Suomen Nuorisoseurojen hallinnoitavaksi. Joensuun tapahtuman järjestäjinä toimivat Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan, Joensuun kaupungin ja Ravintola Kerubin kanssa.

Kuva: Henna Liiri, jatkoon menijät
Kuva: Aino Pohjola, Reincanation
Kuva: Aino Pohjola, Polka

Lisätietoja antavat:

Henna Liiri                                                         Nazia Asif

toiminnanjohtaja                                              tuottaja

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala                      Nuori Kulttuuri

Suomen Nuorisoseurat                                   Suomen Nuorisoseurat

henna.liiri@nuorisoseurat.fi                          nazia.asif@nuorisoseurat.fi

+358 44 207 3072                                            +358447598772