Näin minusta tuli nuorisoseuralainen

Toiminnanohjaajana viime kesästä asti toimineen Sirjan työrupeama päättyy ja aluetoimistolle palaa Henna Liiri-Turunen. Lue tästä artikkelista Sirjan mietteitä työajastaan Nuorisoseuroilla.

Viime keväänä sain eräässä työhaastattelussa vinkin hakea töihin Nuorisoseuroille, se voisi kuulemma olla ihan minun hommani. Saman tien kotiin päästyäni etsin työpaikkahakemuksen käsiini ja päätin hakea työtä. Pääsin haastatteluun ja jo haastattelussa oli hyvä tunnelma. Mieleeni jäi se, kuinka vitsailimme, erityisesti hilpeyttä aiheutti vessassa sijaitseva kopiokone. Tästä huolimatta (tai sen edesauttamana), pääsin töihin ja olin innoissani. Vajaan vuoden aikana olen päässyt oppimaan uusia asioita ja toivottavasti myös jättämään järjestöön hiukan oman käden jälkeäni kehittämisintoisena ihmisenä.

Työssä tänä aikana olen saanut valtavasti tukea ja kannustusta. Nuorisoseuroilla on mieletön työyhteisö. Jokaiseen on ollut helppo ottaa yhteyttä ja pyytää apua tarvittaessa. On ollut lupa kokeilla, olla luova, toteuttaa omia ideoita ja kertoa rehellisestä omia ajatuksiaan ja mietteitään. Tästä erityiskiitos esimiehelleni Hennalle, jonka kanssa olen päässyt käymään monia keskusteluja niin itseni kuin järjestön kehittämisestä. Henna on oikeassa paikassa toimiessaan esimiehenä, hän on kannustava ja motivoiva, jonka tsemppaaminen saa menemään eteenpäin ja luo uskallusta tehdä rohkeasti uusia asioita.  

Nuorisoseuralaiset, erityisesti Pohjois-Karjalassa, ovat hulvatonta porukkaa. Tekemisen riemu, yhteisöllisyys ja positiivisuus olivat läsnä jokaisessa seurassa, jossa ehdin tänä aikana vierailemaan. Mieleeni ovat jääneet erityisesti syksyn aluetapaamiset sekä seurojen vuosijuhlat, ja tietysti kesän Luova lava –leirit, joita pääsin ohjaamaan. Nyt on aika sanoa ISO KIITOS kaikille, joiden kanssa olen saanut tänä aikana tehdä yhteistyötä!

Ja saittehan te minustakin nuorisoseuralaisen. Jatkossa jatkan toimintaa Nuorten Kasvu ry:n hallituksessa ja sitä kautta erityisesti lasten kulttuurisen toiminnan kehittämistä ja organisoimista.

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille!