Näin huippu leiriviikko meillä oli!

Viime viikolla (26.-30.6.) vietimme mainion Luova Lava Lapsille -leirin Joensuussa TanssiMix-teemalla.

Maanantaina leiri alkoi. Aluksi tunnelma oli hieman jännittynyt ja odottava, mutta nopeasti tanssisalin täytti riemun kiljahdukset ja aito tekemisen meininki. Tutustuimme toisiimme leikkien tiimellyksessä ja leirinallekin sai nimensä leiriläisten toimesta. Hänestä tuli Lupsukka.

Jo ensimmäisenä päivänä päästiin tanssin pyörteisiin tutustumalla Koko Suomi tanssii -kampanjan katutanssihaasteeseen. Lisäksi lapset osallistuivat 1000 tarinaa –hankkeeseen piirtämällä kuvia unelmiensa Suomesta. Luovuuden tunnelmaan päästiin myös pelailemalla Luova Lava Lapsille –peliä, jossa saa todella heittäytyä eri taiteenlajien maailmoihin noppaa heittämällä ja tehtäväkorttiin kurkkaamalla.

         

Tiistaina päästiin jo toden teolla tanssin maailmaan discotanssin hengessä. Päivän aikana opeteltiin myös Luova Lava Lapsille –leirilaulu ja askarreltiin omat sadeputki-soittimet laulua säestämään. Musiikin innoittamina leiriläiset suunnittelivat ahkerasti heti perään myös koreografian leirilauluun soittimiensa kanssa. Siinäpä olikin svengaava tunnelma.

             

Keskiviikkona tanssittiin diskotansseja ja aloiteltiin kansantanssin koreografiaa. Tanssimisen lomassa välillä myös leikittiin ja pelailtiin. Lisäksi leiriläisten kanssa kuvattiin video, jossa he kertovat leirin tunnelmia.  Omaa vuoroaan odottaessa leiriläiset piirsivät sarjakuvia leirinalle Lupsukasta.

Torstaina tanhuttiin ja lounaan jälkeen opeteltiin vielä esityksen viimeinen showtanssiosio. Torstaina sää salli myös ulkoilun ja pihaleikit läheisessä puistossa.

              

Perjantaina aamupäivällä harjoiteltiin esitystä ja tehtiin vielä viimeisiä viilauksia. Ruokailun jälkeen leiriläiset pääsivät jäätelölle lähikioskille. Iltapäivällä pidettiin leirin päättäjäiset. Leiriläiset saivat nimetä suosikkileikkinsä leirin ajalta, jotka vielä kertaalleen leikittiin yhdessä. Suosikkeihin kuuluivat mm. lännen nopein, sairaalahippa, peili sekä viidakon kuningas.

Päättäjäisissä pidettiin myös kenraaliharjoitus, jossa valmis tanssiesitys esitettiin leirin ohjaajille ja muille työntekijöille. Lopuksi jaettiin leiridiplomit ja otettiin iloiset ryhmäkuvat. Olipahan mahtava, tanssin ja riemun täyteinen viikko!