Maakunnan nuorten yhtyeitä esillä Sounds 2018 -aluetapahtumassa 10.2.

OMA ÄÄNI KUULUVIIN
Maakunnan nuorten yhtyeitä esillä Sounds 2018 -aluetapahtumassa 10.2. Kerubilla

Nuori Kulttuuri Sounds 2018 Pohjois-Karjalan aluetapahtuma järjestetään 10.2. klo 14 Joensuun Ravintola Kerubissa. Tapahtumassa nähdään nuorten musiikillista osaamista eri puolilta maakuntaa katselmuksen muodossa. Kutsummekin nyt koko maakunnan kannustusjoukot yleisöön seuraamaan nuorten esityksiä ilmaiseen ja avoimeen tapahtumaan, tervetuloa mukaan!

Vuoden 2018 Sounds-tapahtumien teemana on oma ääni. Oma ääni voi tarkoittaa omaa sävellystä, tekstiä tai sovitusta, tai se voi olla oman näkökulman löytämistä jo olemassa olevaan sävellykseen. Katselmuksessa näemme, mitä tämä pohjoiskarjalaisen nuoren tulkintana tarkoittaa. Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuurin lajit ovat Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri). Toiminta siirtyi kesällä 2017 Suomen Nuorisoseurojen hallinnoitavaksi.

Sounds 2018 Pohjois-Karjalan aluetapahtumaan osallistuvat seuraavat yhtyeet:

 • Steelpannuorkesteri Stiilarit
  Joensuun seudun kansalaisopisto/Lehmon koulu, Kontiolahti, rytmimusiikki, 10-15 -vuotiaat
 • Kansanmusiikkiyhtye Kikatus
  Keski-Karjalan musiikkiopisto, Tohmajärvi, kansanmusiikki, 10-15 -vuotiaat
 • Polvijärven kanteleyhtye Polka
  Keski-Karjalan musiikkiopisto, Polvijärvi, kansanmusiikki, 10-15 -vuotiaat
 • Palje
  Nuorisoseura Motora, Joensuu, kansanmusiikki, 16-20 -vuotiaat
 • Reincarnation
  Nuorisotila Linkki, Kitee, rytmimusiikki, 16-20 –vuotiaat

Tapahtumassa jokaisella yhtyeellä on 10 minuuttia aikaa esittää oma esityksensä. Esityksiä seuraa raati, jonka antaa esitysten jälkeen palautteen ryhmille. Raadin muodostavat tänä vuonna musiikkipedagogit (AMK) Mammu Koskelo ja Joonas Kaselius. Ryhmillä on myös mahdollisuus päästä esiintymään valtakunnalliseen katselmukseen Mikkeliin 25.-27.5.2018.

Sounds 2018 -tapahtuma tarjoaa nuorille, paitsi mahdollisuuden esiintyä ja nähdä toisten esityksiä ammattitason puitteissa, myös tilaisuuden kehittää itseään artistina. Osallistujille sekä paikallisille nuorten ryhmille on tarjolla työpajoja, joissa kannustetaan nuoria musiikin luomisessa ja annetaan työkaluja omaan musiikilliseen kehitykseen.

Tapahtuma on maksuton, päihteetön ja ikärajaton.
Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan, Joensuun kaupungin ja Ravintola Kerubin kanssa.

Lisätietoja:
Henna Liiri
puh: +358 44 207 3072
sposti: henna.liiri@nuorisoseurat.fi