Luova lava -leirit käynnistyivät Pohjois-Karjalassa

Nuorisoseurat Pohjois-Karjala toteuttaa kaksi Luova lava -päiväleiriä tänä kesänä maakunnassa. Tällä viikolla leireillään Kontiolahden Lehmossa ja ensi viikolla Juuassa. Alakoululaiset leiriläiset tutustuvat Luova lava –leirillä eri taiteen lajeihin ja lasten oma luovuus on tärkeässä roolissa. Leiri huipentuu leiriviikon päättävään Hetki taiteilijana -esitykseen, joka tänä vuonna striimataan läheisten katsottavaksi.

Luova Lava -leirikonsepti taipuu moneen, ja samansisältöisiä leirejä järjestetään ympäri Suomea pitkin kesää. Palkitun leirikonseptin teemana on tänä vuonna ”lumoava luonto”, jonka tiimoilta leiriläiset tutustuvat kauniin ympäristömme mahdollisuuksiin. Luova lava -toiminnassa on keskeistä, että lapset tulevat kuulluiksi ja heidän ajatuksiaan arvostetaan toimintayhteisössä. Turvallisen ilmapiirin luovalla toiminnalla on parhaimmillaan itseluottamusta eheyttävä vaikutus vaativan koronakevään jälkeen.

”Näin mahtavan ryhmän kanssa on upeaa leireillä. On hienoa tehdä työtä, jolla on merkitystä.”, hehkuttaa ensimmäisen leiripäivän jälkeen leirien vastuuohjaaja Maiju Laurila.

Leirit tarjoavat myös kesätyöpaikan monelle nuorelle. Kesätyöpaikkaa tuki Pohjois-Karjalan Osuuspankki. ”Ihan huippua päästä tekemään kesän parasta leiriä täällä nuorisoseuroilla!”, iloitsee Pohjois-Karjalassa apuohjaajana työskentelevä Salla Kortelainen.

”Hieman erilaista on ollut leirien järjestely tänä vuonna, sillä koronan vuoksi sekä leirien markkinointi että turvallisuus ovat vaatineet erityisiä järjestelyjä. On kuitenkin mahtavaa, että leirit ovat nyt käynnissä ja tekemisen riemua ja luovuutta on ilmassa!”, kertoo Nuorisoseurat Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja Henna Liiri-Turunen.

Nuorisoseurat eri puolilla Suomea järjestävät tänä kesänä Luova Lava-päiväleirejä kaikkiaan 22 paikkakunnalla. Ison osallistujajoukon lisäksi leireillä työskentelee yli sata ohjaajaa, joista puolet on alle 30-vuotiaita. Yhteensä kesän aikana Luova Lava -leireille osallistuu yli 750 lasta ja nuorta.

Lisätietoja
Henna Liiri-Turunen, p. 044 207 3072 / henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi