Lokakuun kuukauden kunnia: Nuorisoseura Motoran maanantaitanssit

Paritanssia

Joensuulainen kansantanssiin ja -musiikkiin erikoistunut Nuorisoseura Motora on tänä vuonna toteuttanut kerran kuukaudessa kaikille avoimia Maanantaitansseja, joissa ensimmäisen tunnin aikana on opeteltu kulloinkin vuorossa ollutta lajia Motoran tanssinopettajien johdolla ja toinen tunti on ollut vapaata tanssia Motoran huippuyhtye Rälläkän säestyksellä. Osallistujille hienoa on myös päästä tanssimaan yhdessä Motoran taitavien harrastajien kanssa. Nuorisoseura Motoran projekti nostaa esiin kansanomaisia paritansseja Joensuussa ja avaa ovia toimintaan myös uusille osallistujille. Projekti myös ponnistaa esimerkillisellä tavalla yhteisesti asetetuista tavoitteista.

Kansanmusiikille ja kansantanssille on jo vuodesta 1979 asetettu yhteinen teemavuosi, ja vuoden 2020 teemana on ollut Tanssiin kutsu – kansanomaisten paritanssien teemavuosi. Lisäksi Nuorisoseurojen Tekemisen riemua 2019-2021 -kolmivuotisohjelmassa yhdeksi lupauksista on annettu se, että pidämme ovet auki.

Kuukauden kunnia -juttusarjassamme aluetoimisto nostaa esiin yhden merkittävän tapahtuman, henkilön, nuorisoseuran tai muun teon. Kuukauden kunnia valitaan kaikista kyseisessä kuussa tehdyistä asioista maakunnassa, jotka aluetoimiston korviin ovat kantautuneet. Tee siis numeroa seurastanne, tapahtumistanne, teoistanne tai avainhenkilöistänne kotisivuillanne, somessa tai laita suoraan infoa ja kuvia aluetoimistolle.