Kuukauden kunnia: Hammaslahden nuorisoseurantalo

Juhlavuoden aikana aluetoimisto nostaa esiin alueemme nuorisoseurantaloja. Tällä kertaa matkamme jatkuu Joensuun eteläisiin osiin, josta entisen Pyhäselän kunnan keskustaajamasta löytyy Hammaslahden nuorisoseurantalo.

Hammaslahden nuorisoseurantalo rakennettiin 1915. Nykyään Hammaslahden nuorisoseura järjestää talolla ja sen pihapiirissä erilaisia tapahtumia nuorille kuten peli-iltoja. Taloa vuokrataan myös juhliin, jumppiin ja kerhoihin, saatatkin poiketa pihaan kesken ikäihmisten jumpan tai kesken kiivaan biitsipelin.
Pihassa oleva rantalentopallokenttä onkin kesäisin varsin aktiivisessa käytössä, ollen suosituin Hammaslahden alueen kenttä!

Pyhäselän 4H-yhdistys myös toimii talossa. Taloa ylläpidetään vuokratuloilla, mutta kiinteistönhoitaja myös ylläpitää talon kuntoa. Taloa myös remontoidaan hyvin aktiivisesti esimerkiksi putkien vaihtamisella ja saunan ja vessan remontoinnilla.

Hammaslahden nuorisoseura on aktiivisesti remontoinut taloa, taloon asennettiin maalämpö. Uusin Leader-hanke tähtää talon pihapiirin uudistamiseen, jonka jälkeen vain taivas on rajana talon hyödyntämiseen erilaisiin tapahtumiin ja säännöllisiin kerhoihin.