Kuukauden Nuorisoseura 11/2019: Kivilahden Nuorisoseura

Aloitimme tammikuussa 2018 juttusarjan, jossa esittelemme paikallista nuorisoseuratoimintaa. Kivilahden Nuorisoseurasta kysymyksiin vastaili seuran puheenjohtaja Tiina Turunen.

Yhdistyksen nimi: Kivilahden Nuorisoseura
Yhdistyksen kotikunta: Ilomantsi

  1. Jos nuorisoseuran toimintaa kuvattaisiin yhdellä lauseella tai sloganilla, niin mikä se olisi? Ihmisiä yhdistävää toimintaa.
  2. Mikä on nuorisoseuran erikoisuus? Kaikille avointa toimintaa, kaikki pystyy osallistumaan.
  3. Mitä yhdistys arvostaa nuorisoseuratoiminnassa tai nuorisoseuralaisuudessa? Sama kuin edellä, toimintaan voivat osallistua kaikki, eikä ketään rajata pois.
  4. Mikä on yksi mieleen painuneimmista nuorisoseurakokemuksista? (Kysyy Nuorten Kasvu) Lapsuuden Nuorisoseura-aika. Toiminta oli silloin aktiivisempaa, erityisesti pikkujoulut olivat odotettu tapahtuma.
  5. Mitä haluatte tehdä Honkalammen Nuorisoseuran kanssa vuonna 2020? (kysyy Honkalammen Nuorisoseura) Jotakin yhteistyötä olisi kiva tehdä. Yritämme kovasti nostaa Kivilahden Nuorisoseuran toimintaan eloa, voisimme myös vastaanottaa muilta seuroilta esimerkiksi esityksiä tai muita tapahtumia seurantalollemme.

6. Mikä on vuoden 2020 tapahtumien painopiste? (Kysyy Hammaslahden Ns) Haluamme saada kyläläiset tapaamaan toisiaan. Ideana on järjestää esimerkiksi kerran kuussa seurantalolla avoimet ovet, jonne kyläläiset voivat tulla. Avoimien ovien yhteyteen olisi kiva järjestää teemapäiviä, erilaisia aktiviteetteja tai esityksiä.

7. Minkälaista kerhotoimintaa erityisesti nuorille on järjestetty? (Kysyy Värtsilän Ns) Meillä ei ole ollut kerhotoimintaa, kylällä on vähän nuoria.

8. Kuinka aiotte hankkia viisi uutta jäsentä ensi kaudella? (Kysyy Ns Motora) Toiminnan kautta.

9. Minkälaista yhteistyötä ja yhteydenpitoa seura haluaisi seurojen välillä tai suhteessa liittoon? (Kysyy Höljäkän Ns) Uutiskirje ollut hyvä. Jos on jotain kesäteattereita tai muuta mitä voisi muut Nuorisoseurat tarjota seurantalollemme, niin mielellään otetaan vastaan.

10. Mikä on teidän toiminnan paras idea, jonka voisi jakaa muillekin? (Kysyy Koveron Ns) Ollaan lähellä ihmisiä, jolloin kynnys osallistua on matala.

11. Kerro hassuin nuorisoseurakommellus, mitä on sattunut? (Kysyy Varpasalon Ns) Lapsuudessa on varmasti tapahtunut paljon kommelluksia joita ei muista, tai sitten kommellus on vasta tulossa, sillä meillä on tulossa esitys pikkujouluissamme 8.12.

12. Kuinka talkootyöt hoituvat seurassa? (kysyy Lipinlahden Ns) Olen yllättynyt miten innokkaita ihmiset ovat osallistumaan, ja uskon että tekijöitä löytyy vastaisuudessakin.

13. Miten olette saaneet ohjaajia toimintaanne? (Kysyy Kiteen Ns) Ei ole ohjaajia.

14. Miten aiotte tulevana vuonna markkinoida seuraanne/tilojanne? Aiotteko ottaa haltuun uusia somekanavia? (Kysyy Lehmon Ns) Facebookissa Kivilahti -niminen ryhmä, jossa somemarkkinointi. Tilojen vuokrauksesta poistimme tiedot, sillä meillä on vakiovuokralaiset kesällä. Kyläläiset ja lähikyläläiset tietävät vuokramahdollisuudesta.

15. Miten seura jaksaapyöriä kuukaudesta toiseen? Mikä on se voima siellä taustalla, joka saa vapaaehtoiset tulemaan mukaan toimintaan? (kysyy Rasivaaran Ns) Sanoisin, että historia ja perinteet. Kyläyhdistys on pitkään pyörittänyt toimintaa, mutta Nuorisoseura nousee usein puheessa esille. Sen vuoksi haluamme, että meillä on myös omaa toimintaa.

16. Mitä teille kuuluu? (kysyy Sarvinki-Pirttivaaran Ns) Toiveikkain mielin. Ajattelen, että ihmiset kaipaavat kohtaamispaikkaa jossa voi tavata muita. Nuorisoseura on tässä avainasemassa. Hiljaista on nyt, mutta tästä piristytään.

17. Hyviä ideoita jäsenhankintaan? (kysyy Lieksan Ns)
Osallistetaan ihmisiä, matala kynnys tulla mukaan.

18. Miten saatte uusia jäseniä johtokuntaan? (kysyy Kesälahden Ns) Uusia johtokunnan jäseniä on ollut hankala saada.

19. Miten saatte porukkaa mukaan tapahtumiin? (kysyy Ylikylän Ns)
Kivilahti on niin hiljainen kylä muuten, joten uskon, että ihmiset osallistuvat mielellään.

20. Miten Nuorisoseurat harvaanasutuilla seuduilla toimivat? Tehdäänkö toiminnan järjestämisessä yhteistyötä esimerkiksi kyläyhdistysten tai muiden toimijoiden kanssa? (kysyy Järventauksen Ns) Hyvin pitkälti kyläyhdistys on järjestänyt toiminnan ja Nuorisoseura tarjoaa tilat. Halutaan kuitenkin tehdä myös omaa toimintaa, sillä Nuorisoseuralaisuudella ollut suuri arvo kylälle.

21. Mitä haluaisitte kysyä seuraavan kuukauden nuorisoseuralta?

Millaista toimintaa on järjestänyt nuorisoseura, joka on saanut todella ihmiset liikkeelle?