Kuukauden kunnia: Rasivaaran nuorisoseurantalo – Rasihovi

Juhlavuoden aikana aluetoimisto nostaa esiin alueemme nuorisoseurantaloja. Seuravaksi piipahdamme Rasivaaran kylälle, Rääkkylään.

Rasivaaran nuorisoseurantalon eli tuttavallisemmin Rasihovin rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1955 ja talo vihittiin käyttöön 1959. Talo on toiminut kylän kohtaamispaikkana alusta alkaen. Nykyään Rasihovin toiminta painottuu enemmän talvitoimintaan ja talvikaudella järjestetään peli-iltoja ja kerhoja, kansalaisopiston kursseja sekä muuta toimintaa. Lisäksi paikallinen 4H-yhdistys toimii aktiivisesti Rasihovin tiloissa. Taloa vuokrataan myös kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia varten. Rasihovin omat seuraillat ovat olleet suosittuja, niissä muistellaan menneitä, keskustellaan ja seurustellaan hyvässä hengessä.

Kesällä järjestetään pieniä tapahtumia. mm. pesäpallon peluutta ja peli-iltoja perheiden kanssa.
Jos koronarajoitukset hellittää, on suunnitelmassa järjestää Nuorisoseuran 140v juhlavuoden kunniaksi Suomen suurimmat kakkukahvit. Tarvittaessa ne järjestetään ulkona.

Rasihovia ylläpidetään Rasivaaran nuorisoseuran voimin, jossa onkin 10 aktiivista, aina valmiina talkootyöhön nuorisoseuralaista. Kesäisin myös tarvittaessa pihatalkoot hoituu omalla porukalla. Lumityöt tehdään käsin tai traktorilla.