Koverossa aihetta juhlaan

Lauantaina 25.8.2018 vietettiin Pohjois-Karjalan ensimmäistä maakuntapäivää. Koverossa maakuntapäivää vietettiin Koveron Nuorisoseuran 120-vuotisjuhlien merkeissä keskiaikaisissa pidoissa.

Koveron Nuorisoseura on yksi Suomen vanhimpia nuorisoseuroja. Sen historiaan mahtuu monenlaista toimintaa ja juhlassakin todettiin, että nämä juhlat olivat vain etappi seuran matkalla. Koveron nuorisoseurantalo on ollut merkittävä kohtaamispaikka ja sen suojissa on toimintaansa toteuttaneet myös monet yhteistyökumppanit.

Koveron kylässä on ollut asutusta jo 1300-luvulla ja kesän aikana linnan kukkulan alueella tehdyt arkeologiset kaivaukset antoivat nuorisoseuralaisille inspiraation tarttua keskiaikaiseen teemaan juhlissa. Juhlat oli toteutettu tyylillä pieniä yksityiskohtia myöten: hirsiset pitkät pöydät ja penkit villapehmustein, rautaiset kyntteliköt, menussa pataruokia, juureksia ja ruokajuomana simaa, ohjelmassa tulennielentää, mukaansatempaavaa tarinankerrontaa ja illan päätteeksi tanssia.

Tunnustuksena ja kiitoksena pitkästä toiminnasta liitto myönsi seuralle liiton kunniakilven, jonka juhlassa luovutti juhlapuheen pitänyt Pohjois-Karjalan aluetoimiston toiminnanjohtaja Henna Liiri. Nuorisoseurajärjestö onnittelee vielä kerran Koveron Nuorisoseuraa!