Kesäleirin jälkeisiä mietteitä apuohjaajilta

Huhtikuussa näimme ilmoituksen, että Suomen Nuorisoseurat ry haki kesätyöntekijöitä Luova lava lapsille -leirille Rääkkylään. Päätimme hakea leirille apuohjaajiksi ja onneksemme saimme työn.

Kesätyömme käynnistyivät 20.6. toimistolla Kalevankadulla. Aloitimme suunnittelemaan leiriä yhdessä toiminnanjohtaja Hennan kanssa. Saimme muun muassa tutkia Tanhuvakkaa ja etsiä tansseja leiriä varten, askarrella sadeputkia, tehdä tuntisuunnitelmia sekä soittaa leirillä esitettäviä lauluja. Lisäksi kävimme Rääkkylässä tapaamassa muita leirin järjestäjiä ja ohjaajia sekä tutustumassa leiripaikkaan.

Kahden toimistoviikon jälkeen koitti leiri, joka alkoi 5.7. tiistaina. Lähdimme leirille iloisin mielin, mutta hieman jännittyneinä, sillä kyseessä oli kuitenkin kummankin ensimmäinen leiri ohjaajina. Jännitys kuitenkin katosi pian leirille saapumisen jälkeen ja ensimmäinen päivä sujui todella mukavasti tutustumisen ja leikkien parissa.

Päivisin opetimme leiriläisille kansantanssia ja –musiikkia, leikkimistä unohtamatta, ja iltapäivällä lapset pääsivät muun muassa pelaamaan jalkapalloa ja askartelemaan vapaa-ajanohjaajien kanssa. Perjantaina leiriläiset tekivät flashmobin Rääkkylän torille. Päivän opetustunneilla valmistimme leiriläisten kanssa esityksen Kihaukseen. Esitykseen kuului leirillä harjoiteltuja tansseja ja lauluja. Esitys meni todella hienosti ja siitä välittyi varmasti lasten ilo ja riemu.

Kaiken kaikkiaan kesätyömme Luova lava lapsille -leirin apuohjaajina oli antoisa kokemus. Opimme heittäytymään ja käyttämään luovuutta sekä ryhmänhallintataidotkin paranivat. Vaikka välillä väsytti todella paljon eikä aina mennyt ihan suunnitelmien mukaan, leirillä mukana oleminen oli uskomattoman jännittävä ja mahtava kokemus. Sekä lapset että me ohjaajat saimme kokea onnistumisen hetkiä ja yhdessä tekemisen riemua, juuri niin kuin hyvään leiriin kuuluukin.

Kiitos kaikille leirillä mukana olleille!

Terveisin,
Luova lava lapsille -leirin apuohjaajat Netta Puhakka ja Reetta Kettunen