Ilmoittautuminen käynnissä – TEATRIS Pohjois-Karjalan aluefestarit

Pohjois-Karjalan TEATRIS -aluefestari järjestetään lauantaina 16.3.2019 Outokummussa.
Tapahtumapaikkana toimii Kulttuuritalo Marita (Koulukatu 1, Outokumpu)

  • Lava on vapaa kaikille 10–25-vuotiaille teatterin parissa harrastaville. Enintään 1/3 ryhmän jäsentä saa poiketa ikärajoituksesta. Ohjaaja voi olla myös yli-ikäinen.
  • Esityksen lajikirjo on laaja: puhe-, tanssi-, katu-, fyysinen ja sanaton teatteri, musikaali sekä performanssi- ja esitystaide.
  • Esityksen maksimipituus on 60 minuuttia.
  • Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille
  • Säännöt ja muuta infoa löydät yksityiskohtaisemmin osoitteesta www.nuorikulttuuri.fi

Ilmoittaudu mukaan Pohjois-Karjalan aluefestareille 25.2.2019 klo 8.00 mennessä TÄSTÄ!

Kaikki tapahtumaan osallistuneet ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadilta suullisen ja kirjallisen palautteen. Aluefestareilta valitaan raadin toimesta edustajia valtakunnalliseen Teatris -tapahtumaan.

Valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä 24.-26.5.2019. Esiintymisten lisäksi Jyväskylän festariviikonlopun aikana on työpajoja sekä iltatilaisuuksia ja tietenkin muiden teatterintekijöiden kohtaamisia!

Mikä Nuori Kulttuuri?

Nuori Kulttuuri -toiminnan ydin on vuosittain toteutettava nuorten taidetapahtumien katselmuskokonaisuus. Se koostuu yli kahdestakymmenestä alueellisesta ja yhdestä valtakunnallisesta tapahtumasta. Aluetapahtumat ovat avoimia kaikille 10-25 -vuotiaiden nuorten ryhmille, ja osa ryhmistä valitaan esiintymään valtakunnalliseen tapahtumaan. Lajit ovat vuorovuosin tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris), joista vuonna 2019 vuorossa on esittävien taiteiden katselmus Teatris.

Nuori Kulttuuri -toiminta tavoittaa vuoden aikana tuhansia nuoria, nuorisotyön ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Toimintaa järjestävät paikalliset nuorisotoimijat, ja kokonaisuutta koordinoi Suomen Nuorisoseurat.

Lisätietoja Pohjois-Karjalan aluefestareista:

Mari Kortelainen
Teatris-tuotantovastaava, Outokummun kaupungin kulttuuriohjaaja
044 755 9299
mari.kortelainen(a)outokummunkaupunki.fi

Jasu Parviainen
Teatris-tuotantovastaava
050 577 9998
jasu.parviainen(a)gmail.com