Ensimmäinen vuoteni nuorisoseurassa

Tämä juttu on julkaistu ohjaajapalstalla Seuralainen 2018 – Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen jäsenlehdessä joulukuussa. Kirjoittaja, Kia Kastinen, toimii ohjaajana ja hallituksen jäsenenä Nuorten Kasvu ry:ssä.

Lähes vuosi sitten kuulin ensimmäistä kertaa Nuorisoseuroista ja Luova lava -toiminnasta kouluni kautta. Olin tuolloin aloittanut nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan opintoni puoli vuotta aikaisemmin Riveria Niittylahdessa. Olen ollut monipuolisesti mukana erilaisissa nuorisotoimissa jo kymmenisen vuotta, mutta vasta pari vuotta sitten päätin pedata itselleni ammattia alalta.  

Eräs opettajani kannusti minua lähtemään mukaan Luova lava -toimintaan ja myöhemmin mukaan myös Nuorten Kasvu ry:n hallituksen jäseneksi. Aloitin apuohjaajana Luova lava -kerhossa tammikuussa ja elokuussa siirryin vastuuohjaajan asemaan. Hallituksessa olen ollut aktiivisesti mukana keväästä lähtien. 

Luova lava -toiminta on rikastuttanut ohjaajakokemuksiani hurjasti kuluneen vuoden aikana. On ollut ihanaa oppia tuntemaan kerhon lapset ja nähdä heidän luovan toimintansa kehittyvän kuukausi toisensa jälkeen. Lapsien ilo ja energia on niin aitoa, että se tarttuu itseenkin lähes huomaamatta. Kun antaa itsestään kaiken, palauttavat lapset kaiken sen positiivisuuden ja ilon takaisin moninkertaisena. 

Toivon tulevaisuudessa jatkavani osallisuuttani Nuorisoseuroilla ja pääseväni kehittämään Luova lava -toimintaa entistä laajemmaksi ja monipuolisemmaksi. Taipaleeni ohjaajana on vielä alussa ja luvassa on takuulla monia uusia hienoja kokemuksia!