Anni Kelkka palkittiin kultaisella ansiomerkillä

Nykyisin kotkalainen Anni Kelkka tunnetaan usein nuorisoseurapiireissä joensuulaisen Nuorisoseura Motoran kautta. Anni jää pois hallitustyöskentelystä 29-vuotiaana oltuaan mukana seitsemän vuotta, josta valtaosan varapuheenjohtajana. Anni on paitsi kansantanssija, myös ohjaaja ja vetää tällä hetkellä ryhmiä Kotkassa, jossa työskentelee myös luokanopettajana. 

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on erityisellä tavalla toiminut nuorisoseuratyön hyväksi valtakunnallisella tai maakunnallisella tasolla. Kultaisen ansiomerkin saaja on toiminnallaan edistänyt nuorisoseuratyötä merkittävästi.

Krista Turunen aluetoimistolta haastatteli Anni Kelkkaa tunnustuksen saamisen jälkeen.

Anni, mitkä ovat tunnelmat kultaisen ansiomerkin saannin jälkeen? Mitä ajatuksia ja tunteita ansiomerkin saaminen sinussa herättää? 

“Tunnelma on yllättynyt sekä todella kiitollinen, että minut palkittiin näin. Hienoa, että olen saanut tehdä paljon nuorisoseuroilla.”

Olet ollut kauan nuorisoseuran hallituksessa mukana, mikä on ollut tärkein oppimasi asia nuorisoseuroista tänä aikana?  

“Tärkein oppimani asia on ollut tässä yhteensä seitsemän vuoden aikana on se, miten tärkeää ja monipuolista toimintaa sekä tekemistä nuorisoseuroilla löytyy. Eri nuorisoseuroilla on erilaisia toimintatapoja ja ympäristöjä, joilla mahdollistetaan lapsille ja nuorille tärkeää harrastustoimintaa.”

Syyskokouksessa valittiin myös uusia hallituksen jäseniä. Mitä haluaisit heille sanoa? 

“Kyselkää paljon, tietoa ei saa, jos sitä ei kysy. Kokouksissa kyselkää ja keskustelkaa avoimesti, sillä niin oppii ja saa tietoa parhaiten.”

Mitä haluaisit sanoa kaikille nuorisoseuralaisille? 

“Kiitos jokaiselle nuorisoseurassa toimivalle, toivotan teille kaikille mukavaa loppuvuotta ja joulun odotusta sekä tsemppiä tulevaan. Kiitos vielä luottamuksesta minua kohtaan hallituksen tehtävissä ja siitä, kun olen saanut olla mukana monta vuotta.”

 

Lue lisää muista ansiomerkin saaneista
https://nuorisoseurat.fi/nuorisoseurat-palkitsi-vapaaehtoisia-valtuustossa-luovutettiin-useita-ansiomerkkeja/