Nuorisoseurat palvelee ja kehittää

Aluetoimiston palvelut ja toiminta

Suomen Nuorisoseurat ry:n ylläpitämä aluetoimisto Pohjois-Karjalassa aloitti toimintansa 1.1.2013. Joensuussa sijaitseva aluetoimisto toimii alueen nuorisoseurojen lähitukena ja lähipalvelujen tuottajana. Aluetoimiston tehtäviin kuuluvat mm. seurakäynnit, tiedotus, alueellisten tapaamisten, koulutusten ja tapahtumien järjestäminen sekä nuorisoseurojen edunvalvonta maakunnassa.

Olemme nuorisoseurojen tukena kaikissa tilanteissa - tilaa seurakäynti tai ota yhteyttä!

Aluetoimisto on olemassa paikallisia nuorisoseuroja varten. Olemme tukenanne kaikissa tilanteissa - ota rohkeasti yhteyttä! Seurakäynti voi olla paikallaan monenlaisissa hetkissä. Pyytäkää aluetoimisto mukaan iloitsemaan kanssanne juhlaan, sparraamaan ohjaajatapaamiseen tai ratkomaan johtokunnan kanssa ongelmatilannetta. Keskustellaan ja kehitetään yhdessä nuorisoseuranne toimintaa!

Tarjoamme virikkeitä, verkostoitumista ja virkistäytymistä luottamushenkilöille ja ohjaajille

Järjestämme alueella nuorisoseurafoorumeja, joissa käydään läpi ajankohtaisia nuorisoseurakuulumisia, verkostoidutaan toisten nuorisoseuratoimijoiden kanssa, kehitetään yhdessä toimintaa ja saadaan virikkeitä oman seuran toimintaan. Ohjaajien toimintaa tuemme välittämättä erilaisia materiaaleja sekä järjestämällä vuosittain Ohjaajapäivää. Seuraa tiedotustamme!

Tiedotamme ajankohtaisista asioista

Seuraa viestintäämme kotisivuilla, sähköisessä uutiskirjeessä, somekanavissa ja muussa mediassa. Tiedotamme aktiivisesti nuorisoseuratoimijoille ajankohtaisista asioista ja nostamme viestinnässämme esiin myös maakunnan nuorisoseurojen toimintaa ja toimijoita.

Palkitsemme ansioituneita nuorisoseuralaisia

Aluetoimisto jakaa vuosittain maakunnalliset Vuoden nuorisoseuran, vuoden nuorisoseuralaisen ja vuoden ohjaajan tunnustukset. Viimeisimmät tunnustusten saajat löydät sivun alaosasta. Tämän lisäksi valtakunnallinen liitto jakaa tunnustuksia myös valtakunnallisella tasolla. Jäsenyhdistysten on mahdollista hakea myös perinteisiä nuorisoseurojen ansio- ja tunnustusmerkkejä.

Koulutamme nuorisoseurojen vapaaehtoisia ja ohjaajia

Tarvitsetko päivitystä tai perehdytystä nuorisoseuratoimintaan? Järjestämme mm. uusille luottamushenkilöille suunnattua Tervetuloa Nuorisoseuraan -koulutusta sekä ohjaajien KNoppi-perusohjaajakoulutusta sekä erilaisia virikekursseja ajankohtaisista teemoista. Seuraa ilmoitteluamme tai tilaa kurssi seurasi tarpeeseen!

Järjestämme lapsille ja nuorille suunnattuja kulttuuritapahtumia ja leirejä

Järjestämme erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja kulttuuritapahtumia (mm. Nuori Kulttuuri -toiminta) sekä Luova lava -leirejä ja Luova lava -pop up toimintaa maakunnssa. Olemme myös innokkaita toimijoita yhteisissä kampanjaviikoissa tai muissa eri toimijoita kokoavissa tapahtumissa. Seuraa tiedotustamme!

Edustamme ja teemme nuorisoseuratoiminnan edunvalvontaa maakunnassa

Aluetoimisto on mukana maakunnan nuoriso- ja järjestötoimijoiden verkostoissa, joissa se edustaa laajasti koko alueen nuorisoseuratoimijoita. Teemme myös yhteistä edunvalvontaa maakunnassa mm. pitämällä yhteyttä päättäjiin ja nostamalla esiin nuorisoseuroille tärkeitä arvoja ja teemoja.

Kehitämme ja
luomme uutta nuorisoseuratoimintaa alueelle

Aluetoimisto levittää maakuntaan Nuorisoseurojen toimintamalleja ja tukee paikallisia nuorisoseuroja toiminnan kehittämisessä. Aluetoimisto toteuttaa myös erilaisia nuorisoseuratoimintaa tukevia ja uudistavia kehittämishankkeita.

Tarjoamme mahdollisuuksia oppia ja kasvaa

Aluetoimisto tarjoaa työssäoppimmis- ja harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille sekä erityisesti nuorille työttömille työkokeilu tai tuettuja työpaikkoja. Teemme aktiivista yhteistyötä maakunnan oppilaitosten kanssa. Aluetoimistolla toimii koulutettu työpaikkaohjaaja. Myös vapaaehtoiset voivat kartuttaa omaa osaamistaan aluetoimiston toiminnoissa ja todentaa osaamistaan mm. Open Badge -osaamismerkein.

Valtakunnallisia jäsenpalveluja

Valtakunnallinen verkosto jokaisen nuorisoseuran käytettävissä

Suomen Nuorisoseurat ry:n eri toimialojen asiantuntijat ovat kaikkien nuorisoseurojen käytettävissä ja tarjoavat erityisosaamista ja valtakunnallisia koulutuksia, tapahtumia ja verkostoja sekä neuvontaa kaikille.
Siirry liiton kotisivuille >>

Katso tapahtumakalenterista ajankohtaiset tapahtumat ja koulutukset >>

Nuorisoseurojen työkalupakista apua nuorisoseura-arkeen

Nappaa avoimesta Nuorisoseurojen työkalupakista materiaaleja jäsenpalveluna nuorisoseuroille! Työkalupakkiin on koottu materiaaleja niin ohjaajalle kuin hallinnon tai viestinnän toteutamiseen.
Siirry Nuorisoseurojen työkalupakkiin >>

Nuorisoseurarekisteri ja Seuralainen -jäsenportaali ja Puoti-verkkokauppa käytössänne

Liitto tarjoaa nuorisoseuroille maksuttoman jäsen- ja tapahtumahallintapalvelun Nuorisoseurarekisterin. Jokainen jäsen pääsee tarkastelemaan tietojaan ja saa käyttöönsä jäsenedut Seuralainen -jäsenportaalin kautta. Nuorisoseuroilla on mahdollisuus myydä myös pääsylippuja Puoti-verkkokauppamme kautta tapahtumiinsa.

Nuorisoseuralehti

Vuodesta 2022 sähköisesti ilmestyvä Nuorisoseuralehti tarjoaa tarinoita ja tietoa nuorisoseuratoiminnasta ympäri Suomen. Innostu ja inspiroidu sinäkin lukemalla lehteä!
Tutustu Nuorisoseuralehteen >>

Tutustu Seurantoiminnan palvelulupaukseen

Nuorisoseurat tukee paikallista seurantoimintaa. Tarvitsetko tukea, neuvontaa, materiaalia seurallesi?
Tsekkaa, miten olemme tukenasi >>

Tutustu Harrastustoiminnan palvelulupaukseen

Nuorisoseurat tukee paikallista harrastustoimintaa monella tavalla. Tarvitsetko apua ohjauksessa tai harrastustoiminnan järjestämisessä?
Tsekkaa, miten olemme tukenasi >>

Tutustu viestinnän palvelulupaukseen

Nuorisoseurat tukee paikallisten seurojen viestintää monin eri tavoin - tarvitsetko sparrausta, julisteen, tiedon välitystä tai materiaaleja.
 Tsekkaa, miten olemme tukenasi >>

Käytössäsi ovat Suomen Harrastajateatteriliiton palvelut

Suomen Nuorisoseurat ry on jäsenenä Suomen Harrastajateatteriliitossa ja kaikki nuorisoseurojen teatterit ovat näin oikeutettuja kaikkiin SHT:n jäsenpalveluihin.
Lue lisää ja hyödynnä jäsenedut >>

Hyödynnä Opintokeskus Kansalaisfoorumin tuet ja koulutukset

Nuorisoseurojen opintokeskus on Kansalaisfoorumi. Voit saada avustusta koulutus- ja opintoryhmätoimintaan, jota nuorisoseura järjestää. Lisäksi Kansalaisfoorumi järjestää paljon erilaista kurssitoimintaa, joka auttaa seuratoimijoita tai kehittää harrastustoimintaa. Voit myös saada neuvontaa ja apua seuran koulutustoiminnan toteutukseen.
Tutustu Kansalaisfoorumin tarjoamiin tukiin ja palveluihin >>

Tietoa meistä

Organisaatio & strategia

Nuorisoseurat 2030 strategia

Kolmivuotisohjelma 2022-2024

Aluetoimiston hankkeet

Maakunnan vuoden tunnustusten saajat

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Nuorisoseuratoiminnan historiaa

Meille töihin tai harjoitteluun?

Pohjois-Karjalan Nuorisotyön Tuki -säätiö s.r. maakunnan nuorisoseurojen tukija