Aluefoorumikuulumisia Pohjois-Karjalasta

Huhtikuun alkupuolella aluefoorumit kokosivat yhteen alueen nuorisoseuratoimijoita kolmella eri paikkakunnalla. Aluefoorumeihin sai osallistua sekä livenä nuorisoseurantaloilla tai etäyhteyksin Teamsin kautta. Ilahduttavan moni käyttikin hyödyksi etäyhteydet ja tuli näin ollen mukaan yhteiseen keskusteluun. Kevään aluefoorumeissa oli paljon asiaa, puhetta riitti Nuorisoseurojen strategiasta ja kolmivuotisohjelmasta sekä palvelulupauksista, jotka muuten löytyvät liiton sivujen työkalupakista.

Mitä jäi käteen?
Aluefoorumeiden merkitys alueen seurojen välisen yhteydenpidon mahdollistajana ja ideoiden ruokintakaukalona vahvistui, sillä kohtaamisen merkitystä ei voi olla painottamatta liikaa. Tälläkin kertaa ideat sinkoilivat seurojen välillä ja kokemuksia jaettiin. Vertaistuki todellakin innostaa ja piristää! Pohdimme vertaisoppimisen merkitystä ja sitä kuinka helppoa seurojen on oppia toisiltaan hyvistä käytännöistä ja siten välttää suurimmat sudenkuopat uuden edessä.

Samalla aluefoorumit havahduttavat meidät työntekijät tunnistamaan asioita, jotka ovat meille työntekijöille itsestäänselvyyksiä, mutta jäsenistöllemme palveluita, joiden olemassaolo helposti unohtuu. Näistä tärkeimpinä on tosiaan tuo edellämainittu työkalupakki, josta seuran käyttöön löytyy monenlaista materiaalia. Tulossa on myös listaus mitä materiaalia aluetoimistolla on lainattavaksi, sillä tätä erityisesti toivottiin! Samalla muistutan vielä, että olemme jokainen työntekijä myös kaikkien seurojen käytettävissä, kaikilla meillä on oma erityisosaamisemme joko työnkuvamme tai kokemuksen kautta hankittuna eikä sitä ole tarkoituskaan pitää ns. vakan alla. Kysyä saa siis rohkeasti!

Kiitos vielä kertaalleen mukana olleille sekä meidät kylään kutsuneille seuroille - Höljäkkään, Hammaslahteen sekä Akkala-Jouhkolaan!